Smažené játrové šišky

Recept na přípravu hlavního chodu z vepřových nebo kuřecích jatýrek s chutí česneku a tymiánu.


4.841x
60 min
2×

Ingredience

50 gslanina
6 stroužkůčesnek
2 ksvejce
3 lžícemléko
50 gparmazán
1 ksrohlík
500 gvepřová játra

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
1 hrstčerstvý tymián
mletý černý pepř

trojobal

vejce
hladká mouka
strouhaná houska

Postup přípravy

Očištěná a omytá játra umeleme. Rohlík nakrájíme na jemné kostičky a zvlhčíme mlékem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nasekáme najemno. Ve větší míse promícháme mletá játra s vejci, namočeným rohlíkem, slaninou, česnekem, sýrem, solí, pepřem a tymiánem. Podle potřeby směs zahustíme strouhankou tak, aby vznikla středně tuhá masová směs, kterou necháme alespoň 1 hodinu rozležet v chladu. Potom z masové směsi utvoříme šišky, které obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Šišky usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a necháme na papírové utěrce okapat. Smažené játrové šíšky podáváme s bramborovou kaší a čerstvým zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené játrové šišky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena