Voňavé česnekové špagety chutnají samotné nebo je můžeme připravit jako přílohu ke smaženým masovým nudličkám či k masu pečenému.
Hodnocení
4.6
/ 5 (25x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek4-5 stroužků
Petrželka1 svazeček
Špagety1 balíček
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Pepř
Sójová omáčka
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, pouze dobu vaření zkrátíme asi o 4 minuty, než je doporučeno. Špagety nesmí být měkké.
Uvařené je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Česnek oloupeme. Petrželku jemně nasekáme. Špagety budeme smažit postupně, celé množství rozdělíme asi na 4 - 5 porcí.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, prolisujeme do něho jeden stroužek česneku, přidáme jednu porci špaget, asi lžíci nasekané petrželky a chvíli smažíme.
Pokud nespěcháme, můžeme si špagety osmažit až dozlatova a dokřupava.
Před koncem smažení trochu pokapeme těstoviny sójovou omáčkou, opepříme a promícháme. Tímto způsobem osmažíme každou porci scezených špaget.
Smažené česnekové špagety podáváme samotné, vylepšit je můžeme nastrouhaným sýrem. Vhodné jsou i jako příloha k masu.