Do piva rozklepneme bílky a prošleháme. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Vmícháme mouku a těstíčko podle potřeby zahušťujeme.
Šmakouna nakrájíme na kostky a namáčíme v pivním těstíčku.
Šmakouna v pivním těstíčku smažíme na olivovém oleji, až je zlatavý.
Osmaženého šmakouna podáváme s bramborem nebo jinou přílohou.
Dobrý den, šmakoun je velmi zdravá alternativa masa vyrobená z bílků, neobsahuje tuk, cukr, cholesterol, lepek ani gluten. Je vhodný při dodržování většiny diet, i pro udržení váhy. Má neutrální chuť, proto jej můžete dochutit podle sebe.
ucetni2
šmakoun
Dobrý den, šmakoun je velmi zdravá alternativa masa vyrobená z bílků, neobsahuje tuk, cukr, cholesterol, lepek ani gluten. Je vhodný při dodržování většiny diet, i pro udržení váhy. Má neutrální chuť, proto jej můžete dochutit podle sebe.
monika
Šmakoun je vlastně slisovaná bílkovina, která je vyrobena z čistých vaječných bílků.