Vaření.czReceptySlovenský zapečený salát

Slovenský zapečený salát

Zapečený hlávkový salát s mletým masem podáváme s pečenými brambory.


4.58x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
1 lžičkavegeta
4 kshlávkový salát
3 dlsladká smetana
2 lžícečerstvě nasekaná petrželka
2 stroužkyprolisovaný česnek
10 dkguzená slanina
2 ksvejce natvrdo
40 dkgmleté vepřové maso

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

podle potřeby

strouhanka na vysypání
sádlo na vymazání

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Do slaniny přidáme pokrájenou zelenou petrželku a necháme vychladit. Mleté maso osolíme, opepříme, dáme špetku pálivé papriky, prolisovaný česnek a přimícháme slaninu s petrželkou. Dobře promícháme. Saláty umyjeme, nakrájíme na proužky, přelijeme vroucí vodou, scedíme a promícháme s vegetou. Do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme půlku salátu, masovou směs, na ni dáme pokrájená natvrdo uvařená vejce, ta posypeme třeba grilovacím kořením a přikryjeme zbývajícím salátem. Lehce stlačíme, zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem a solí. Ve vyhřáté troubě pečeme salát asi 30 minut. Těsně před koncem můžeme slovenský zapečený salát posypat strouhaným oštiepkom a krátce dopéct. Slovenský zapečený salát podáváme s pečeným bramborem.
user-icon

autor Sch-iška

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovenský zapečený salát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena