Slovenské řezy

Recept na řezy k odpolední kávičce polité čokoládou a sypané ořechy.


5.03x
60 min
2×

Postup přípravy

Z tuku, mouky, 1 žloutku, cukru, mléka, vanilky a špetky soli vypracujeme těsto a necháme ho v chladu odpočinout.

Připravíme si piškotové těsto. Cukr a 6 žloutků vymícháme do pěny. Přimícháme vanilkový cukr, mleté ořechy a trochu strouhanky. Ze 7bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové hmoty.

Odpočaté vanilkové těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme je na velikost plechu.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech uložíme jeden plát těsta, na něj dáme piškotové těsto a překryjeme druhým plátem. V mírně teplé troubě pečeme asi 35 minut. Po upečení a vychladnutí polijeme čokoládovou polevou a posypeme sekanými ořechy.

Slovenské řezy nakrájíme a můžeme podávat. Při podáváme řezy můžeme zdobit šlehačkou.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenské řezy

Zpět na recept