Slovenská stehýnka pod nádivkou

Recept na zapečená kuřecí stehýnka pod bůčkovou nádivkou, podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


4.49x
120 min
1×

Ingredience

50 gmáslo
2 lžícesmetana
50 gmáslo na vymaštění
2 stroužkyčesnek prolisovaný
1 lžícečerstvě nasekaná petrželka
8 kskuřecí stehna
4 ksnamočená houska
3 ksvejce - žloutky a bílky zvlášť

podle chuti

sůl
kari koření
sůl a pepř
zeleninový salát

příloha

brambory vařené

nádivka

300 gmletý uzený bůček

Postup přípravy

Pekáček hodně vymastíme máslem, kuřecí stehýnka osolíme, posypeme kari kořením mírně podlijeme a upečeme do poloměkka.

Zatím si připravíme nádivku z pomletého uzeného bůčku který promícháme s namočenými, vymačkanými a rozdrobenými rohlíky, se žloutky s trochou smetany, česnekem, osolíme, opepříme, přidáme posekanou petrželku a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh.

Hmotou pokryjeme stehýnka na pekáči, poklademe máslem a zvolna
upečeme dozlatova.

Slovenská stehýnka pod nádivkou podáváme s bramborem a salátem podle chuti.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenská stehýnka pod nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.