Vaření.czReceptySlovácký vepřový guláš

Slovácký vepřový guláš

Chutný recept z vepřového masa a vnitřností.


4.19x
60 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
3 kscibule
kmín
4 lžícesádlo
2 lžícerajčatový protlak
1 lžícehladká mouka
200 gvepřová játra
200 gvepřový bůček

podle potřeby

vývar

na ozdobu

4 ksfeferonka
200 glečo

Postup přípravy

Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, každý druh zvlášť. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra zvlášť osmahneme cibulce a podusíme. Vepřový bůček vložíme na základ připravený ze sádla a nadrobno nakrájené cibule, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, kmín a prolisovaný česnek. Podlijeme mírně vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, obě šťávy spojíme, vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a dobře provaříme. Maso na talíři přeléváme omáčkou. Slovácký guláš zdobíme lžící ohřátého leča a feferonkou.
user-icon

autor 700413

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácký vepřový guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena