Vaření.czReceptySlovácké závitky pečené se smetanou

Slovácké závitky pečené se smetanou

Recept na vepřové závitky ze Slovácka.


4.610x
60 min

Ingredience

50 gslanina
sůl
plnotučná hořčice
4 dlzakysaná smetana
drcený kmín
mletý černý pepř
200 gkysané zelí
4 kspapriková klobása
700 gvepřový bok bez kosti
1 lžícevepřové škvařené sádlo

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na větší plátky široké asi 7 cm. Naklepeme je, opepříme, osolíme a potřeme hořčicí. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a přidáme propláchnuté, vymačkané a překrájené kysané zelí. Ochutíme drceným kmínem, promícháme. Náplň rozdělíme na plátky naklepaného bůčku se špalíčkem klobásy. Zavineme, zpevníme párátkem a dáme do pekáče vymaštěného sádlem. Slovácké závitky rovnáme těsně vedle sebe. Vložíme je do vyhřáté trouby a zprudka zapečeme. Mírně je podlijeme vodou a pečeme. Podle potřeby podléváme a nezapomeneme přelévat vypečenou šťávou. Po 30 minutách zalijeme smetanou a dopečeme doměkka. Smetana zezlátne. Smetanu můžeme ale také vynechat. Slovácké závitky pečené se smetanou podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácké závitky pečené se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena