Slovácké kuře

Recept na kuře, jak se dělá na Slovácku.


4.741x
75 min
1×

Ingredience

20 gčesnek
sůl
30 gmáslo
200 gcibule
1.25 kgkuře
100 gkečup
150 gžampiony
1 dlčervené víno
mletý pepř
250 gmoravská klobása

Postup přípravy

Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme a opepříme. Kuře vložíme na pekáč a pečeme na oleji ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena. Měkké kuře vyjmeme. Do zbylého tuku na pekáči přidáme máslo. Podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony. Vše zastříkneme kečupem. Směs necháme dusit s přidáním utřeného česneku a vína. Na talíře rozdělíme směs hub a klobásy a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Slovácké kuře ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovácké kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena