Slovácké kuře

Recept na kuře, jak se dělá na Slovácku.


4.741x
75 min
1×

Postup přípravy

Očištěné a oprané kuře podél páteře rozřízneme, rozložíme, osolíme a opepříme. Kuře vložíme na pekáč a pečeme na oleji ve vyhřáté troubě po obou stranách dočervena.

Měkké kuře vyjmeme. Do zbylého tuku na pekáči přidáme máslo. Podusíme na něm cibuli pokrájenou na plátky, na kolečka nakrájenou klobásu, na plátky pokrájené žampiony. Vše zastříkneme kečupem. Směs necháme dusit s přidáním utřeného česneku a vína.

Na talíře rozdělíme směs hub a klobásy a na ni položíme částečně vykostěné porce kuřete. Slovácké kuře ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovácké kuře

Zpět na recept