Ze změklého másla, cukru, mouky, mletých mandlí, špetky skořice a žloutků vypracujeme na vále hladké těsto, které necháme v chladu tak hodinu odpočinout.
Mezitím si můžeme připravit krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme namleté mandle, rum podle chuti a také krém uchováme do použití v chladu.
Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme libovolné tvary. Mandlové cukroví klademe na plech vyložený pečícím papírem a na 170 °C upečeme. Necháme vychladnout.
Mandlové cukroví slepujeme k sobě mandlovým krémem a zdobíme bílkovou polevou vyšlehanou z bílku, citronové šťávy a cukru. Zdobení je na naší fantazii, můžeme použít i cukrové kuličky.
Slepované mandlové cukroví si připravíme asi 10 dní před vánočními svátky, aby stačilo změknout.