Slepičí polévka Újházy se zeleninou

Recept na polévku plnou zeleniny.


4.69x
75 min

Postup přípravy

Slepici naporcujeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, zázvor, celou cibuli a česnek. Na mírném ohni vaříme, až maso změkne. Potom do polévky přidáme žampiony, na růžičky rozebranou kapustu, kořenovou zeleninu, papriku, rajče a zelenou petržel.

Malé těstoviny zvlášť uvaříme v osolené vodě.

Uvařenou slepici vybereme z hrnce, propláchneme studenou vodou, odstraníme kůži a maso nakrájíme. Polévku cca na 10 minut sundáme z ohně, zeleninu a houby nakrájíme. Včetně masa vše vrátíme do vývaru. Když slepičí polévka začne vřít, přidáme zvlášť uvařené těstoviny.

Při podávání posypeme slepičí polévku Újházy se zeleninou nakrájenou petrželkou.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepičí polévka Újházy se zeleninou

Zpět na recept