Slepice po balkánsku

Recept na slepici pečenou na slanině, rajčatech a paprice.


5.03x
120 min

Postup přípravy

Slepici pečlivě naporcujeme, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

Připravíme si pekáček. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme ji nakrájenou cibuli a mírně opečeme. Přidáme porce očištěné a okořeněné slepice, stroužky česneku, rajčatový protlak, znovu opečeme a podlijeme vodou.

Takto připravenou slepici vložíme do trouby a dusíme doměkka. Před dopečením přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku a dopečeme.

Na talíři jednotlivé porce slepice po balkánsku přeléváme vypečenou šťávou, doplňujeme zeleninou a podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice po balkánsku

Zpět na recept