Slepice po balkánsku

Recept na slepici pečenou na slanině, rajčatech a paprice.


5.03x
120 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3-4 kspaprika
1 kscibule
6 ksrajče
1 sklenkarajčatový protlak
1 ksslepice
100 ganglická slanina

podle chuti

sůl
oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy

Slepici pečlivě naporcujeme, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme oreganem.

Připravíme si pekáček. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme ji nakrájenou cibuli a mírně opečeme. Přidáme porce očištěné a okořeněné slepice, stroužky česneku, rajčatový protlak, znovu opečeme a podlijeme vodou.

Takto připravenou slepici vložíme do trouby a dusíme doměkka. Před dopečením přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájenou papriku a dopečeme.

Na talíři jednotlivé porce slepice po balkánsku přeléváme vypečenou šťávou, doplňujeme zeleninou a podáváme s vařenými brambory.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slepice po balkánsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena