Slaný závin se zelím

Recept na závin z listového těsta plněný zelím a uzeninou.


4.317x
60 min
2×

Postup přípravy

Z listového těsta vyvalíme pláty. Kečup smícháme s rajským protlakem. Klobásu nakrájíme na čtvrtiny, sýr nastrouháme. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

Na pláty těsta rozetřeme kečup, přičemž kraje necháme nepotřené. Na kečup naskládáme slaninu nebo šunkový salám. Doprostřed plátu dáme kysané zelí a na něj postupně papriku, pórek, papriku a sýr. Vše posypeme kari kořením pro barvu. Stačí ho jen trochu. Kraje závinu potřeme rozšlehaným vejcem, kraje přetáhneme přes sebe nebo srolujeme. Slaný závin se zelím potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamem nebo kmínem a upečeme dozlatova.

Slaný závin se zelím necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat. Závin je výborný k vínu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin se zelím

Zpět na recept