Slaný závin s pikantním masem

Slaný závin s pikantní masovou náplní s olivami a chilli papričkami podáváme jako chuťovku k pivu a vínu. Recept i pro slavnostní chvíle.


4.927x
60 min
1×

Ingredience

náplň

4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 kscibule
1 kschilli paprička
250 gmleté hovězí maso
10 ksčerné olivy
250 gmleté vepřové maso

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sezamové semínko
1 lžičkačerstvý tymián
mletý černý pepř
1 lžícepetrželová náť

na potření

1 ksvejce

těsto

80 gmáslo
1 ksžloutek
150 mlzakysaná smetana
300 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, rozpuštěné máslo, žloutek a zakysanou smetanu. Ze všech surovin vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme asi 1 hodinu odležet.

Mezitím připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme a jemně usekáme. Okapané olivy nakrájíme na kolečka. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky. Na oleji necháme zpěnit cibuli, česnek a nakrájenou chilli papričku. Pak za stálého míchání postupně přidáváme obě mletá masa a vše restujeme tak dlouho, dokud maso není světlé a neodděluje se na kousky. Směs osolíme, opepříme a zvolna dusíme doměkka. Pak k masu vmícháme syrová vejce, která necháme srazit. Do směsi nakonec přidáme bylinky a olivy a náplň necháme zcela vychladnout.

Z těsta vyválíme dva tenké pláty, které naplníme masovou směsí, svineme do závinu, potřeme rozšlehaným vejcem a podle vlastní chuti posypeme solí nebo sezamovým semínkem. Záviny pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova.

Vychladlé slané záviny s pikantním masem nakrájíme na plátky a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin s pikantním masem

Zpět na recept