Slaný závin po Anglicku

Jednoduchá chuťovka nebo příloha k zeleninovým salátům. Inspirujte se anglickou kuchyní. Přísady můžeme měnit podle chuti.


3.917x
60 min
2×

Postup přípravy

Mouku dobře promícháme s tukem, žloutkem, špetkou soli a vodou. Necháme ho v chladu odpočinout a připravíme si náplň.

Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a krátce osmažíme. Ke směsi přidáme vejce, po krátkém zatuhnutí kostky z poloviny plátku sýra a smetanu. Prohřejeme a odstavíme. Necháme krátce vychladnout.

Z těsta si vyválíme dva pláty, na které rozprostřeme připravenou směs. Tu poklademe ještě proužky sýru a dobře zavineme.

Slaný závin pečeme na pečicím papíře asi 40 minut. Podáváme ještě teplý se zeleninovými saláty nebo studený jako přílohu k dobrému pivu.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný závin po Anglicku

Zpět na recept