Slaný závin po Anglicku

Jednoduchá chuťovka nebo příloha k zeleninovým salátům. Inspirujte se anglickou kuchyní. Přísady můžeme měnit podle chuti.


3.917x
60 min
2×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksžloutek
3 lžícevoda
200 gpolohrubá mouka
100 gtuk (Rama)

náplň

1 špetkasůl
1 ksvejce
1 kscibule
1 ksbílek
150 geidam
100 ganglická slanina
2 lžícesmetana ke šlehání
1 špetkaprovensálské koření
1 špetkamletý černý pepř

Postup přípravy

Mouku dobře promícháme s tukem, žloutkem, špetkou soli a vodou. Necháme ho v chladu odpočinout a připravíme si náplň. Cibuli pokrájíme nadrobno, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a krátce osmažíme. Ke směsi přidáme vejce, po krátkém zatuhnutí kostky z poloviny plátku sýra a smetanu. Prohřejeme a odstavíme. Necháme krátce vychladnout. Z těsta si vyválíme dva pláty, na které rozprostřeme připravenou směs. Tu poklademe ještě proužky sýru a dobře zavineme. Slaný závin pečeme na pečicím papíře asi 40 minut. Podáváme ještě teplý se zeleninovými saláty nebo studený jako přílohu k dobrému pivu.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaný závin po Anglicku

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena