Slaný těstovinový koláč

Slaný koláč z nudlovitých těstovin se žampiony, cibulí a paprikou.


3.98x
60 min
2×

Postup přípravy

Dortovou formu o průměru 20 cm důkladně vymažeme máslem.

Vermicelli (tenké dlouhé kulaté nudle) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem, tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Scedíme je, vrátíme do hrnce a promícháme s 25 g (2 lžícemi) másla.

Těstoviny natlačíme na dno a koIem, stěn dortové formy. Budou tvořit základ koláče.

Na zbylém másle opékáme na pánvi s vyšším, okrajem nakrájenou cibuli, až zesklovatí.

K cibuli přidáme žampiony a kroužky papriky a opékáme je 2-3 minuty. Směsí pak naplníme těstovinový základ koláče a mírně ji stlačíme.

Mléko, našlehané vejce a smetanu mírné ušleháme, ochutíme oreganem (dobromyslí), muškátovým oříškem a pepřem a nalijeme na zeleninu. Povrch koláče posypeme nastrouhaným sýrem.

Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 40-45 minut.

Formu rozložíme a koláč přeneseme na velký talíř. Naporcujeme jej a podáváme teplý s rajčatovým salátem s bazalkou.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný těstovinový koláč

Zpět na recept