Slaný sýrový dort

Dort pro milovníky slaných dobrot.


4.639x
120 min
2×

Ingredience

těsto

2 stroužkyčesnek
5 ksvejce
1 lžičkaprášek do pečiva
5 lžichladká mouka

na ozdobu

ředkvičky
okurka
5 dkgvysočina
1 balíčeknesolené arašídy

krém

2 kelímkysmetana ke šlehání
2 kelímkypomazánkové máslo
2 kelímkykřenové pomazánkové máslo

náplň

10 dkgplátkový sýr
10 dkggothaj

Postup přípravy

Na potravinovou folii rozložíme plátky sýrů a na ně položíme salám podle chuti. Smotáme a dáme to ledničky odpočinout.

Připravíme si korpus. Co jedno vajíčko, to jedna lžíce hladké mouky. Já na 2 korpusy použila 5 vajec. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky a mouku vyšleháme s kypřícím práškem do pečiva a utřeným česnekem. Ke žloutkové směsi přidáme 1/3 bílků a šleháme. Nebojte se, žloutková směs bude tuhá, ale po chvilce šlehání se krásně rozpustí. Pak ručně vymícháme zbytek sněhu. Pečeme v dortové formě. Pokud chcete 2 korpusy jako já, pak těsto rozdělíme a pečeme ve dvou dortových formách. Pečeme při 180 °C asi 15 - 20 minut.

Ušleháme šlehačku, přidáme pomazánkové máslo. Vyšleháme. Vychladlý korpus potřeme krémem, vložíme sýrovou roládu a znovu potřeme krémem. Položíme druhý korpus. Potřeme zbytkem krému a ozdobíme podle fantazie. Boky posypeme buráky, které jsme rozsekali.

Slaný sýrový dort necháme asi půlhodiny odpočinout a podáváme. Při rozkrojení nám roláda udělá krásný vzor.
user-icon

autor Any


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný sýrový dort

Zpět na recept