Slaný štrůdl

Pochoutka, která se na stole dlouho neohřeje. Jednoduchá chuťovka z listového těsta.


3.5130x
75 min
4×

Ingredience

sůl
1 balíčeklistové těsto

nádivka

100 gslanina
2 stroužkyčesnek
1 ksvejce
100 gšunka
majoránka
100 gniva
100 geidam
100 guzený sýr
mletý černý pepř
100 gměkký salám

na potření

1 ksvejce

Postup přípravy

Listové těsto necháme při pokojové teplotě rozmrazit.

Mezitím se můžeme věnovat přípravě nádivky. Do té použijeme veškeré zbytky uzenin a sýrů (celkem asi 600g). Nakrájíme je na malé kousky nebo rozmixujeme a podle chuti přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, pepř a majoránku. Se solí šetříme, neboť niva i slanina jsou již dostatečně slané. Na závěr do hmoty přidáme jedno vejce, které nám bude fungovat jako pojivo.

Listové těsto si rozdělíme na 2 nebo 3 díly a rozválíme na obdélníky o tloušťce zhruba 3 mm. Na těsto naklademe připravenou nádivku, okraje těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem a zavineme. Štrůdly opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 150°C asi 35 minut.

Podáváme studené. Nádivky můžeme podle chuti různě obměňovat nebo kořenit.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena