sůl | ||
2 ks | vejce | |
50 g | šunka | |
rozmarýn | ||
150 g | brokolice | |
250 g | listové těsto | |
muškátový oříšek | ||
parmazán | ||
smetana ke šlehání | ||
1 ks | jarní cibulka | |
olivový olej Bertolli Extra Vergine – Originale | ||
100 g | kozí sýr (jemný) | |
100 g | ricotta (nebo tvaroh) |
Cibulku nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na pánvi s trochou olivového oleje. Brokolici rozebereme na růžičky a krátce povaříme. V míse smícháme vejce se sýrem ricotta nebo tvarohem, s trochou smetany a olivového oleje, solí, muškátovým oříškem a rozmarýnem.
Listové těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme kulatou dortovou formu. Na těsto dáme vaječnou směs, poté posypeme šunkou nakrájenou na kostičky, poklademe kozím sýrem nakrájeným na plátky, přidáme cibuli a brokolici. Pečeme v troubě při 175 °C asi 45 minut.
Při podávání posypeme parmezánem.
Zdroj: Bertolli.cz
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena