Vaření.czReceptySlaný koláč pro labužníky

Slaný koláč pro labužníky

Recept na zeleninový koláč z rajčat, brokolice, květáku a růžičkové kapusty.


3.0520x
60 min

Ingredience

100 gmáslo
150 grajčata
150 gbrokolice
150 gkvěták
150 grůžičková kapusta

těsto

1 špetkasůl
4 ksžloutek
175 ghladká mouka

směs

1 špetkasůl
2 ksvejce
50 mlmléko
200 mlkysaná smetana

podle potřeby

tuk na vymazání

Postup přípravy

Mouku promícháme se solí, vmícháme žloutky a nakonec zapracujeme změklé máslo. Těsto na slaný koláč necháme odpočinout v lednici. Zeleninu omyjeme, brokolici a květák rozebereme na růžičky. Kapustu a květák dáme povařit na 5 minut do vody, rajčata pokrájíme na kolečka. Těsto rozválíme a vymačkáme ho do vymazané koláčové formy. Zeleninu pečlivě naskládáme na těsto tak, aby každá čtvrtka byla z jednoho druhu zeleniny. Ale samozřejmě ji můžeme i proložit vzájemně. Smetanu rozšleháme s vejci a mlékem, maličko osolíme a takto připravenou vaječnou směs nalijeme na zeleninu. Slaný koláč pro labužníky pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny na 180 °C. Upečený slaný koláč necháme trochu vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme. Je dobrý teplý i studený, vhodný na večeři či jako chuťovka. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slaný koláč pro labužníky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena