Slaný cuketový koláč se zelím

Zdravější obdoba bramboráku a bez smažení. Pečená v troubě s kysaným zelím.


4.718x
45 min
4×

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, zbavíme jadérek a nahrubo nastrouháme. Necháme chvíli odležet a poté z cukety vymačkáme přebytečnou vodu.

Takto připravené cukety by mělo být přibližně stejné jako kysaného zelí, ze kterého také vymačkáme vodu. Kysané zelí je možné také z části nahradit syrovými nastrouhanými bramborami. Kdo se obává, že koláč bude moc pikantní díky zelí, může přidat brambor víc. Do tohoto těsta přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme rozmačkaný česnek (dávám alespoň 5 stroužků), majoránku.
Kdo chce, může přidat nadrobno nakrájený párek, uzené maso, ale i sójovou šunku.

Do těsta přilijeme mléko a zaprášíme trochou hladké mouky. Podle oka přidáme buď mouku nebo mléko, aby těsto dostalo správnou konzistenci a dalo se rozlít do formy (tzn. asi hustší než bramborákové). Těsto nalijeme do dortové formy a rovnoměrně rozetřeme. Formu je lépe před nalitím těsta vymazat olejem.

Takto připravenou formu vložíme do rozehřáté trouby. Slaný cuketový koláč se zelím pečeme na horký vzduch asi 30 - 40 minut při 190 °C.

Slaný cuketový koláč se zelím necháme trochu vychladnout, vyjmeme z trouby a můžeme podávat.
user-icon

autor *vopi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný cuketový koláč se zelím

Zpět na recept