Slaný cuketovo-ovesný koláč

Jednoduchá verze slaného koláče s vůní česneku, uzeného sýra a majoránky. Levný recept.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Do mísy najemno nastrouháme omytou ale neoloupanou cuketu. Váha by měla být 600 g. Pokud je cuketa stará, zbavíme ji předem semen. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo.

Do mísy k cuketě přidáme sýr, prolisovaný česnek a vejce. Ovesné vločky kupuji mleté, ale můžeme si je pomlít sami. Nic se nestane, pokud je necháme v celku. Do těstíčka vmícháme černý pepř, sůl, majoránku, kurkumu, která ale nemusí být, olej a kypřící prášek. Důkladně promícháme.

Těsto nalijeme do hlubokého plechu vyloženého pečícím olejem. Podle chuti ho můžeme poklást plátky slaniny. Můžeme jen část plechu nebo celý. Slaný cuketovo-ovesný koláč vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C (180 °C horkovzduch) a pečeme 30 - 40 minut nebo podle potřeby. Upečený koláč necháme vychladnout.

Slaný cuketovo-ovesný koláč nakrájíme na kostky a můžeme podávat.
user-icon

autor Tigi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný cuketovo-ovesný koláč

Zpět na recept