Slaný cizrnový koláč

Recept na cizrnu netradičně - jako náplň slaného koláče.


5.05x
75 min

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc. Další den vodu slijeme a cizrnové kuličky společně s česnekem, solí, pepřem, kmínem a šťávou z celého citronu rozmixujeme na kaši. Nakonec zašleháme olivový olej a nasekanou petrželku. Cizrnovou kaši promícháme se zakysanou smetanou.

Koupené těsto v plátu (může být i listové) dáme do kulaté formy s vyšším okrajem. Dno propícháme vidličkou, vyložíme cizrnovou náplní, poklademe čerstvým sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a trochou soli.

Slaný cizrnový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, dokud nejsou okraje těsta zlatavé.

Slaný cizrnový koláč po upečení nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme jako slanou chuťovku.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný cizrnový koláč

Zpět na recept