Slaný chlebový dort

Tento dort se hodí nejen jako dárek oslavenci, ale také jako nevšední zákusek po nedělním obědě.


4.825x
60 min
1×

Ingredience

náplň

1 ksčesnek
1 kstavený sýr
2 kspomazánkové máslo

náplň 1

1 dílmáslo
1 ksokurka

na ozdobu

1 kspórek
1 ksmrkev
1 balíčekolivy
30 dkgvysočina
4 ksvejce natvrdo
2 balíčkyplátkový sýr
250 gcherry rajče

náplň 2

30 dkganglická slanina
1 kskremžská horčice

nádivka

2 kstoustový chléb

Postup přípravy

Vyložíme dortovou formu mikrotenem pro snadnější vyklopení korpusu. Slepíme vždy dva plátky toustového chleba česnekovou pomazánkou a vkládáme do formy. Mám formu velkou 32 cm a skládám je nejprve do kříže z celých plátků a pak další dva plátky rozkrajuji s mírným zaoblením horní strany a vložím do rohů. Pak vrchní vrstvu namažu kremžskou hořčicí a pokladu anglickou slaninou.

Na to dáme jednu vrstvu plátů chleba. Další vrstva je máslová a pokladená salátovou okurkou. Opět je vrstva chleba a poslední promazání je opět česnekovou pomazánkou a vrchní vrstva je opět chlebová. Korpus přikryjeme mikrotenem, aby vršek neokoral, a dáme i s formou na asi 2 hodiny do lednice na ztuhnutí. Pak korpus vyklopíme na talíř. Celý dort kolem dokola pomažeme zbylou česnekovou pomazánkou. Chlebový korpus ozdobíme podle chuti a fantazie.

Slaný chlebový dort necháme ztuhnout v lednici a můžeme podávat. Na ozdobu lze použít co kdo má rád.
user-icon

autor Lenyna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný chlebový dort

Zpět na recept