Slaninová krůtí prsa s medovým banánem

Sváteční oběd pro náročné. Banán zapékaný v medu skvěle doplní krůtí maso ve slaninovém obalu.


4.723x
35 min
1×

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem po obou stranách a obalíme ve směsi připravené z tymiánu, mletého či drceného pepře a zelené petrželky.

Takto připravená krůtí prsa položíme na plátek anglické slaniny, druhým plátkem anglické přikryjeme a zpevníme jehlicí. Opečeme na grilovací pánvi nebo v troubě na grilu s trochou oleje.

Během přípravy masa si přichystáme i přílohu. Banány oloupeme, rozkrojíme na půlky a podélně rozřízneme. V hrnečku si rozpustíme máslo společně s medem a trochou citronové šťávy. Banány položíme do zapékací misky, přelijeme medovou marinádou a zapékáme 10 minut v dobře vyhřáté troubě.

Slaninová krůtí prsa zbavíme jehlice, rozdělíme na talíře a doplníme banánem a vypečenou šťávou. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob, ale pokrm dobře chutná i s rýží.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaninová krůtí prsa s medovým banánem

Zpět na recept