Slanečky máčíme asi půl dne ve studené vodě, potom vyřízneme filety, vykostíme a znovu omyjeme. Slanečky pokrájíme na malé kousky. Oloupanou velkou cibuli rozkrájíme na kolečka a rozdělíme ji na prstýnky. Jablka omyjeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na malé osminky.
Smetanu smícháme s 300 ml vody, přidáme slanečky, cibuli a jablka. Na závěr salát nezapomeneme doplnit o bobkový list a jalovčinky, krásně salát dochutí a provoní. Slanečkový salát takto necháme 24 hodin odležet v chladu.
Ze salátu vyjmeme koření, doplníme kysanou smetanou (lze vynechat), rozdělíme na talíře, ozdobíme čerstvým koprem a podáváme. Slanečkový salát chutná s jakýmkoli pečivem.
Foto: Shutterstock.com