Slané trubičky

Trubičky z listového těsta sypané semínky, to je moc dobrá chuťovka.


4.312x
60 min
2×

Ingredience

200 glistové těsto
plnotučná hořčice
100 ganglická slanina
100 gmoravské uzené

na potření

vejce

podle potřeby

olej na vymazání
hladká mouka na podsypání

na ozdobu

semínka

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník a nakrájíme na pásy. Jednotlivé pásy potřeme hořčicí a poklademe střídavě plátky uzeného a anglické slaniny. Pásy si rozkrájíme na obdélníky podle velikosti trubiček. Trubičky lehce potřeme olejem a omotáme kousky těsta (uzeninou dovnitř), okraje dobře přitiskneme. Trubičky (cca 20 kousků) naskládáme na lehce vytřený plech, každou potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky (sezamová, lněná, slunečnicová). Slané trubičky pečeme do zezlátnutí, asi 10 - 15 minut na 170 °C. Ještě teplé opatrně stáhneme z trubiček a můžeme ihned podávat. Jsou stejně dobré teplé jako studené. Slané trubičky můžeme také naplnit jakoukoli pěnou (sýrová, bylinková, slaná, tvarohová).
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slané trubičky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena