Sladký ořechový řez

Složitější, ale o to lahodnější řez. Sladkost, která se hodí třeba k vánoční slavnostně prostřené tabuli.


4.128x
90 min
1×

Ingredience

4 ksvejce
170 gmáslo
2 lžícekakao
250 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
180 gořechy
300 gcukr moučka
120 ghladká mouka

krém

1 ksvejce
250 gmáslo
1 balíčekvanilkový cukr
200 mlsladké kondenzované mléko

poleva

1 balíčekčokoláda na vaření
100 gztužený tuk

podle potřeby

máslo na vymazání
hrubá mouka na vymazání

na ozdobu

kandované ovoce (třešně)

Postup přípravy

Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a žloutky do světlé pěny. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, vlažné mléko a jemně mleté ořechy. Vše dobře promícháme a jako poslední vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo použijeme pečící papír) a v předehřáté toubě pečeme asi 20 minut na 175 °C. Upečený korpus necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme vejce (čerstvé, nejlépe domácí) a vyšleháme do pěny. Nakonec přimícháme Salko (odměříme). Pozor, všechny suroviny musí mít stejnou, pokojovou, teplotu, aby se dobře spojily! Krém natřeme na vychladlý korpus, uhladíme a vložíme do chladničky ztuhnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme tuk a mícháme, až vznikne lesklá poleva. Polevou přelijeme vychladlý korpus, necháme mírně zatuhnout a poté si do čokolády nožem uděláme mřížku na krájení čtverečků. Do každého čtverečku vložíme na ozdobu kandované ovoce (třešni). Sladký ořechový řez necháme zatuhnout a pak krájíme na čtverce.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sladký ořechový řez

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena