Sladkokyselé kuře

Kuře upravené na sladkokyselo. Recept podle čínské kuchyně.


4.47x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
1 ksmrkev
1 ksčerstvý zázvor
450 gkuřecí maso
2-3 ksjarní cibule
5 lžicarašídový olej
1 ksčervená parika

omáčka

4 lžícecukr
6 lžickečup
8 lžicrýžový ocet
2 lžičkysvětlá sojová omáčka

marináda

1 špetkasůl
1 špetkamletý bílý pepř
1 lžícesezamový olej
1 lžičkarýžové víno
2 lžičkysvětlá sojová omáčka

podle potřeby

sezamový olej

Postup přípravy

Červenou papriku a mrkev nakrájíme na menší kousky. Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek a zázvor nasekáme na malé kousky nebo česnek utřeme a zázvor nastrouháme. Kuřecí maso nakrájíme na kostky.

Na marinádu v misce smícháme 2 lžičky světlé sojové omáčky, 1 lžičku rýžového vína, špetku soli, špetku mletého bílého pepře a trochu sezamového oleje. Kuřecí maso vložíme do marinády a dobře ho promícháme s marinádou a necháme 20 minut stát.

Na omáčku v rendlíku ohřejeme 8 lžic rýžového octa, přidáme 4 lžíce cukru, 2 lžičky světlé sojové omáčky, 6 lžic kečupu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí, potom omáčku odložíme.

V předehřátém woku rozehřejeme 3 lžíce arašídového oleje, přidáme maso, opečeme ho dozlatova a lopatkou s otvory přeneseme do mísy. Wok vytřeme.

Ve woku rozehřejeme zbývající olej, přidáme česnek a zázvor a opékáme je, dokud se nerozvoní. Přidáme červenou papriku, mrkev, cibuli a opékáme jí asi 2 minuty. Do woku vrátíme kuřecí maso a prohřejeme je 1 minutu. Do pokrmu vmícháme připravenou omáčku, sezamový olej a nakrájenou jarní cibulku.

Sladkokyselé kuře podáváme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselé kuře

Zpět na recept