Sladkokyselá stehna

Trochu exotické, ale hlavně jednoduché jídlo! Maso dusíme na pomerančích, limetkové šťávě a koriandru. Vyzkoušejte zajímavý recept.


3.0591x
90 min

Ingredience

3 lžíceolej
3 kspomeranč
1 svazekkoriandr
1 kslimetka
500 gčínské zelí
3 lžícesójová omáčka
2 kskrůtí stehno
0.5 ldrůbeží vývar
250 gcukrové lusky

podle chuti

cukr
mletý pepř
mletá paprika

Postup přípravy

Velká kuřecí či krůtí stehna omyjeme a osušíme. Pomeranče oddělíme od blan a šťávu zachytíme. Limetku vymačkáme a kůru z ní nastrouháme.

Marinádu připravíme z pomerančové a půlky limetkové šťávy, poloviny nastrouhané limetkové kůry, sójové omáčky, oleje, pepře a papriky. Stehna dáme do mísy, přelijeme marinádou a na 15 minut necháme marinovat a odležet.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Stehna vyndáme z marinády a na rozehřáté pánvi opečeme ze všech stran. Poté stehna i s výpekem přendáme do pekáčku, zalijeme vývarem a 50 minut dusíme v troubě.

Koriandr nasekáme, lusky omyjeme a rozkrojíme, zelí nakrájíme na úzké proužky. Asi tak 5 minut před dopečením přidáme ke stehnům koriandr, zeleninu a kousky pomeranče, dochutíme zbytkem limetkové šťávy, kůry, cukrem a kořením. A dalších 5 - 10 minut zapékáme.

Sladkokyselá stehna podáváme jako hlavní chod s libovolnou přílohou. Nejlépe se hodí rýže.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselá stehna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní