Sladkokyselá salátová omáčka

Recept na dobrou omáčku z hlávkového salátu.


2.77x
30 min
1×

Postup přípravy

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na krátké tenké nudličky a vhodíme do 1 litru vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený.

Omáčku zahustíme máslovou jíškou nebo hotovou instantní. Lze použít i mouku rozmíchanou v troše vody. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu. Po rozpuštění bujónu můžeme ještě dochutit solí, 2 lžícemi cukru a 2 lžičkami octa. Do odstavené sladkokyselé salátové omáčky vmícháme 100 ml 10% smetany na zjemnění.

Sladkokyselou smetanovou omáčku podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a knedlíkem nebo vařenými brambory a vařeným vejcem či volským okem. Ke knedlíkům můžeme dát více smetany a k bramborám více salátu.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselá salátová omáčka

Zpět na recept