Vaření.czReceptySladkokyselá salátová omáčka

Sladkokyselá salátová omáčka

Recept na dobrou omáčku z hlávkového salátu.


2.77x
30 min
1×

Ingredience

2 lžičkyocet
1 lvoda
2 lžícecukr krystal
2 hrstěhlávkový salát
1 ksbujón
100 mlsladká smetana 10%

podle potřeby

světlá jíška

Postup přípravy

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na krátké tenké nudličky a vhodíme do 1 litru vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený. Omáčku zahustíme máslovou jíškou nebo hotovou instantní. Lze použít i mouku rozmíchanou v troše vody. Provaříme a ochutíme kostkou bujónu. Po rozpuštění bujónu můžeme ještě dochutit solí, 2 lžícemi cukru a 2 lžičkami octa. Do odstavené sladkokyselé salátové omáčky vmícháme 100 ml 10% smetany na zjemnění. Sladkokyselou smetanovou omáčku podáváme s jakýmkoliv vařeným masem a knedlíkem nebo vařenými brambory a vařeným vejcem či volským okem. Ke knedlíkům můžeme dát více smetany a k bramborám více salátu.
user-icon

autor JanaB

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sladkokyselá salátová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena