Sladkokyselá omáčka

Jemná sladkokyselá omáčka s paprikou, zázvorem, medem, sezamovými semínky a jarní cibulkou. Recept na omáčku, která se bude hodit při grilování.


3.0522x
30 min
1×

Postup přípravy

Oloupaný zázvor a česnek nasekáme na kousíčky. Papriku omyjeme, nakrájíme na kostičky a očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

Zázvor, česnek, papriku a cibulku vsypeme na pánev s rozpáleným olejem, přidáme fazolovou pastu a orestujeme. Vše zalijeme sojovou omáčkou a vývarem, přimícháme papriku a podusíme asi 10 minut. Med svaříme se sezamovými semínky a přidáme k omáčce, stejně tak ocet rozmíchaný se solamylem. Sladkokyselou omáčku provaříme, mícháme a necháme zhoustnout.

Sladkokyselá omáčka skvěle doplní třeba drůbež při grilování.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladkokyselá omáčka

Zpět na recept