Náročná kuřecí polévka podle asijské receptury.
1 lžíce | cukr |
sůl | |
50 g | řeřicha |
2 ks | mrkev |
2 ks | šalotka |
50 g | tofu |
500 ml | kuřecí vývar |
300 g | kuřecí prsa |
mletý bílý pepř | |
1 lžíce | sójová omáčka |
2.5 lžíce | škrobová moučka |
1 lžíce | rajský protlak |
1 lžička | rýžové víno |
6 ks | houby (sušené čínské) |
1 lžička | podzemnicový olej |
1 lžíce | rýžový ocet |
50 g | sójové výhodnky |
1 lžička | sambal oelek |
Houby necháme hodinu změknout ve vodě. Tofu nakrájíme na kostičky. Mrkve a šalotky očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Připravíme si marinádu na maso. Rýžové víno smícháme se solí,pepřem, sójovou omáčkou, podzemnicovým olejem a polovinou lžíce škrobové moučky. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a vložíme do marinády, kde se bude asi půl hodiny marinovat. Řeřichu omyjeme, osušíme a nasekáme.
Kuřecí vývar ohřejeme a podle chuti jej okořeníme protlakem, cukrem, sambal oelek a octem. Přidáme sójové výhonky a mrkev a polévku vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pak přidáme houby, šalotky a kostičky tofu. Polévku necháme vařit ještě asi 3 minuty.
Škrobovou moučku smícháme s 2 lžícemi vody a vlijeme do polévky, kterou necháme zavařit. Nakonec přidáme do polévky kuřecí maso a vaříme ještě několik minut.
Uvařenou polévku podáváme horkou a zdobíme řeřichou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.