Náročná kuřecí polévka podle asijské receptury.
1 lžíce | cukr |
sůl | |
50 g | řeřicha |
2 ks | mrkev |
2 ks | šalotka |
50 g | tofu |
500 ml | kuřecí vývar |
300 g | kuřecí prsa |
mletý bílý pepř | |
1 lžíce | sójová omáčka |
2.5 lžíce | škorobová moučka |
1 lžíce | rajský protlak |
1 lžička | rýžové víno |
6 ks | houby (sušené čínské) |
1 lžička | podzemnicový olej |
1 lžíce | rýžový ocet |
50 g | sójové výhonky |
1 lžička | sambal oelek |
Houby necháme hodinu změknout ve vodě. Tofu nakrájíme na kostičky. Mrkve a šalotky očistíme a nakrájíme na tenké proužky.
Připravíme si marinádu na maso. Rýžové víno smícháme se solí,pepřem, sójovou omáčkou, podzemnicovým olejem a polovinou lžíce škrobové moučky. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme a vložíme do marinády, kde se bude asi půl hodiny marinovat. Řeřichu omyjeme, osušíme a nasekáme.
Kuřecí vývar ohřejeme a podle chuti jej okořeníme protlakem, cukrem, sambal oelek a octem. Přidáme sójové výhonky a mrkev a polévku vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Pak přidáme houby, šalotky a kostičky tofu. Polévku necháme vařit ještě asi 3 minuty.
Škrobovou moučku smícháme s 2 lžícemi vody a vlijeme do polévky, kterou necháme zavařit. Nakonec přidáme do polévky kuřecí maso a vaříme ještě několik minut.
Uvařenou polévku podáváme horkou a zdobíme řeřichou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena