Sladko-kyselé kuře s rýží

Recept na přípravu kuřecích nudliček s kapií a kompotovaným ananasem. Pokrm nejlépe chutná s dušenou jasmínovou rýží.


4.846x
35 min
5×

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Kapie omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší stejnoměrné kousky. Kompot necháme okapat. V šálku s kompotovou šťávou rozpustíme lžičku solamylu.

Na rozpáleném oleji orestujeme kuřecí nudličky. Potom teplotu zmírníme, přidáme cibuli a mícháme, dokud cibule nezesklovatí. Přilijeme potřebné množství vývaru a vmícháme nakrájenou kapii. Vše krátce podusíme, zahustíme rajským protlakem, vmícháme kousky ananasu a zalijeme ananasovou šťávou.

Sladko-kyselé kuře podáváme s jasmínovou dušenou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladko-kyselé kuře s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká