Větší košíčky (z nerezu, keramiky, silikonu apod.) vymažeme máslem.
Listové těsto rozválíme na plát, který rozdělíme na 4 čtverce, kterými vyložíme košíčky a po okrajích odřízneme. Propícháme dno vidličkou.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha. Kompot slijeme (třeba ananas, jahody, mandarinky).
Želatinu připravíme podle návodu na obalu, místo vody použijeme šťávu z kompotu. Nesladíme. Za občasného míchání necháme mírně vychladnout.
Listové košíčky upečeme, vyklopíme a počkáme až zchladnou. Pomocí cukrářského sáčku naplníme smetanou, po okrajích dáme kousky ovoce a zalijeme želatinou. Necháme zatuhnout.
Sladké listové košíčky podáváme třeba jako dezert. Díky nenáročnosti na ingredience si je můžeme připravit téměř kdykoliv.