Sladká pochoutka z Rakovnicka

Sice náročnější na přípravu, ale o to chutnější moučník. Pudink může být vanilkový nebo čokoládový.


3.1114x
60 min

Postup přípravy

Rozehřejeme si troubu na 180 °C a vyšší plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Oddělíme si bílky od žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme asi čtvrtinu cukru. V míse utřeme žloutky s 3/4 cukru a s olejem. Střídavě přidáváme mléko a mouku s promíchaným práškem do pečiva. Nakonec lehounce vmícháme vyšlehaný sníh. Těsto nalijeme na přichystaný plech a pečeme 35 až 40 minut.

Pudink uvaříme dle návodu, rozetřeme na vychladlé těsto, poklademe BeBe sušenkami a polijeme polevou, kterou jsme si připravili rozehřátím a rozmícháním dohladka všech ingrediencí na polevu. Lehce zasypeme strouhaným kokosem.

Necháme v chladu ztuhnout a podáváme.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladká pochoutka z Rakovnicka

Zpět na recept