Sladká jahelná kaše

Musí se připravovat z čerstvých jahel, starší jáhly mohou být vzhledem k obsahu tuku hořké.


4.618x
0

Ingredience

sůl
60-80 gmáslo
1 lmléko
voda
250 gjáhly
cukr moučka
mletá skořice

Postup přípravy

Jáhly nejdříve přebereme a pak je spaříme horkou vodou. Zalijeme je horkou vodou, přidáme sůl. Vše nejdříve vaříme ve vodě. S vodou se jáhly dříve provaří. Postupně přidáváme mléko. Promícháváme a uvolňujeme ode dna pomalu vařečkou. Vzniklou jahelnou kaši podáváme posypanou moučkovým cukrem se skořicí a omaštěný, máslem. Sladkou jahelnou kaši ihned podáváme.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sladká jahelná kaše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena