Skvělý znojemský guláš

Opět recept na jedno z klasických českých jídel, které má jemně nakyslou chuť po okurkách.


3.0854x
90 min

Ingredience

40 gslanina
3 kscibule
400 ghovězí maso

podle chuti

sůl
kmín
sterilované okurky
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

chlebová kůrka

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu také nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nasekáme. Do rozehřátého hrnce vsypeme slaninu a necháme ji pustit tuk. Na rozpuštěnou slaninu vložíme maso a krátce ho po všech stranách osmahneme. Potom maso shrneme vařečkou na jednu stranu, do tuku vsypeme nasekanou cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme mletou papriku, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas masem zamícháme a podle potřeby doléváme vodu. Až k téměř mletému masu přidáme na kostičky pokrájené okurky a strouhanou nebo na malé kousíčky nakrájenou chlebovou kůrku. Ta šťávu krásně zahustí. Maso dusíme doměkka a nakonec znojemský guláš podle potřeby dochutíme. Skvělý znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skvělý znojemský guláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena