Skvělý znojemský guláš

Opět recept na jedno z klasických českých jídel, které má jemně nakyslou chuť po okurkách.


3.0854x
90 min

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu také nakrájíme na kostičky. Zeleninu očistíme a nasekáme.

Do rozehřátého hrnce vsypeme slaninu a necháme ji pustit tuk. Na rozpuštěnou slaninu vložíme maso a krátce ho po všech stranách osmahneme. Potom maso shrneme vařečkou na jednu stranu, do tuku vsypeme nasekanou cibuli a osmažíme dorůžova. Přidáme mletou papriku, osolíme, okmínujeme, podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru, přiklopíme pokličkou a dusíme. Občas masem zamícháme a podle potřeby doléváme vodu.

Až k téměř mletému masu přidáme na kostičky pokrájené okurky a strouhanou nebo na malé kousíčky nakrájenou chlebovou kůrku. Ta šťávu krásně zahustí. Maso dusíme doměkka a nakonec znojemský guláš podle potřeby dochutíme.

Skvělý znojemský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skvělý znojemský guláš

Zpět na recept