Škvarkoví šnečci

Vynikající kalorická bomba! Ale jednou za čas si můžeme pochutnat.


4.514x
35 min

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
1 špetkasůl
1 ksvejce
1 ksžloutek
2 dlmléko
50 gtuk
42 gdroždí
500 ghladká mouka

náplň

sůl
2 ksvejce
2 lžícemléko
250 gškvarky
mletý černý pepř
250 gškvarková pomazánka

na potření

1 ksbílek

Postup přípravy

Ze všech přísad na těsto vytvoříme těsto. Pokud máme domácí pekárnu uděláme těsto v ní. Nezapomeňte první vkládáme tekuté přísady, potom sypké.

Než nám těsto vykyne, uděláme si náplň. Smícháme v misce škvarkovou pomazánku s nasekanými škvarky, vejci a mlékem. Dochutíme solí a pepřem.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a každý potřeme polovinou náplně. Smotáme a roládu krájíme na centimetrová kolečka - šneky, které klademe řezem na plech vyložený papírem. Škvarkové šneky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme kmínem. Šneky pečeme při 180 °C dozlatova.

Škvarkoví šnečci jsou moc dobří ještě vlažní s fazolovou polévkou.
user-icon

autor miruna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Škvarkoví šnečci

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.