V hrnku připravíme kvásek z mléka, cukru, rozdrobeného droždí a lžíce mouky. V teplém prostředí ho necháme vzejít.
Na vál prosejeme mouku, přidáme škvarky (doporučuji je umlít v mlýnku na maso), žloutek, sůl, vzešlý kvásek a víno. Vypracujeme vláčné těsto a zakryté utěrkou ho necháme nakynout. Potom těsto rozválíme, čtyřikrát přeložíme a opět tence vyválíme.
Kolečkem (skleničkou) vykrajujeme škvarkové placky a vkládáme na plechy vyložené pečícím papírem. Necháme opět cca 15 minut nakynout. Potom na nich tupou stranou nože uděláme mřížku. Potřeme rozmíchaným bílkem a posypeme hrubou solí a kmínem.
Škvarkové placky s vínem vložíme do předem vyhřáté trouby cca na 180 °C a pečeme dozlatova cca 1/2 hodiny.
Škvarkové placky podáváme podle chuti jako slané pohoštění nebo jen tak.