Skoroknedlíky

Bramborové knedlíčky s náplní nebo jenom tak. Hodí se ke špenátu, zelí, ale i k pajšlu na smetaně.


4.913x
120 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
sůl
1 ksvejce
5 ksrohlík
1 lžícečerstvá petrželka
5 ksvětší syrové brambory

náplň 1

uzené tofu

náplň

škvarky nebo uzenina

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Do mísy rozdrobíme rohlíky, na ně vysypeme strouhané brambory, jemně promícháme a mísu odložíme asi tak na hodinu a půl odležet.

K bramborám přimícháme vejce, sůl, prolisovaný česnek a nasekanou petrželovou
nebo jinou zelenou nať.

Do knedlíků můžeme pro vegetariány zabalit na kostičky nakrájený uzený sýr tofu pokapaný sójovou omáčkou. Pro ostatní to mohou být škvarky, osmahnuté kostky slaniny, uzené maso,
salám nebo klobáska na kostičky.

Tvoříme malé knedlíčky, které vaříme v osolené vodě 5 - 7 minut.

Skoroknedlíky podáváme třeba ke špenátu, k zelí nebo k jiné dušené zelenině podle chuti.
Neplněné skoroknedlíky jsou dobré i k pajšlu na smetaně.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skoroknedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká