Vaření.czReceptySkořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou

Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou

Jednoduchý a rychlý koláč, který osvěží a potěší nejen v létě svojí vynikající chutí. Recept jistě zvládnete.


4.713x
45 min
1×

Ingredience

náplň

5 lžiccukr
1 lmléko
3 ksvanilkový pudinkový prášek

těsto

0.5 hrnkuolej
5 ksvejce
0.5 hrnkumléko
1 ksprášek do pečiva
25 dkgcukr krupice
25 dkgpolohrubá mouka

na ozdobu

mletá skořice

na potření

2 ksvanilkový cukr
3 kszakysaná smetana

podle chuti

citronová kůra

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme ho vychladnout. Obvykle svaříme 1 litr mléka, 3 vanilkové pudinky a cukr podle chuti, jak má kdo rád sladké. Těsto si připravíme z 25 dkg polohrubé mouky, 25 dkg cukru, 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku mléka, 1 prášku do pečiva a lze i přidat citronovou kůru. Já citronovou kůru dávám, hezky těsto provoní. Všechno dohromady promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Tuhý pudink lžící postupně naklademe na těsto vylité na plechu a dáme péct. Hned po vytažení z trouby rozetřeme na vanilkový koláč krém ze zakysané smetany, který si připravíme z 3 zakysaných smetan a 2 vanilkových cukrů, popřípadě i moučkového cukru podle chuti. Nakonec koláč se zakysanou smetanou posypeme mletou skořicí. Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou podáváme nakrájený na kostky ke kávě i čaji. Chutná výtečně!
user-icon

autor Soňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skořicovo-vanilkový koláč se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena