Skopová roláda s klobásou

Skopové maso plněné pikantní klobásou přelitá omáčkou.


4.97x
120 min

Postup přípravy

Skopovou plec vykostíme a z kostí uvaříme vývar. Maso upravíme na tenký plát, naklepeme, prosolíme a opepříme. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno a promícháme. Cibulkovou směsí posypeme maso.

Na cibulku naskládáme plátky anglické slaniny a do středu rozprostřeme na čtvrtiny podélně rozkrojené klobásy. Plát svineme a pevně převážeme nití. Povrch potřeme česnekem rozetřeným se solí.

Roládu položíme do sádlem vymazaného pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě za stálého podlévání výpekem i vývarem na 140 °C doměkka.

Měkkou roládu vyndáme a uchováváme teplou. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Omáčku provaříme, osolíme, opepříme a případně přecedíme.

Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme obloženou čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skopová roláda s klobásou

Zpět na recept