Vaření.czReceptySkopová roláda s klobásou

Skopová roláda s klobásou

Skopové maso plněné pikantní klobásou přelitá omáčkou.


4.97x
120 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžícesůl
10 gpažitka
1 lžičkamletý pepř
2 ksvětší cibule
100 ganglická slanina
10 gpetrželová nať
1 kspapriková klobása
1 ksostravská klobása
600 gskopová plec

omáčka

1 lžičkasůl
0.5 lžičkymletý pepř
1 lžícehladká mouka

na potření

2 lžícesádlo

Postup přípravy

Skopovou plec vykostíme a z kostí uvaříme vývar. Maso upravíme na tenký plát, naklepeme, prosolíme a opepříme. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno a promícháme. Cibulkovou směsí posypeme maso. Na cibulku naskládáme plátky anglické slaniny a do středu rozprostřeme na čtvrtiny podélně rozkrojené klobásy. Plát svineme a pevně převážeme nití. Povrch potřeme česnekem rozetřeným se solí. Roládu položíme do sádlem vymazaného pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě za stálého podlévání výpekem i vývarem na 140 °C doměkka. Měkkou roládu vyndáme a uchováváme teplou. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Omáčku provaříme, osolíme, opepříme a případně přecedíme. Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme obloženou čerstvou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Skopová roláda s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena