Skládané pečené vepřové maso

Pečené vepřové maso ochucené bylinkovou směsí, prokládané slaninou a kachními játry.


4.737x
150 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
4 lžíceolej
0.5 ksbobkový list
2-3 kuličkynové koření
0.5 lžičkysušený tymián
600 gkachní játra
1000 gvepřové maso
10 kuličekcelý černý pepř
300 gplátková anglická slanina

podle chuti

sůl
koňak

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Do oleje vmícháme drcený černý pepř, drcené nové koření a bobkový list, prolisovaný česnek, sušený tymián a nasekanou petrželovou nať. Bylinkovou směs necháme několik hodin rozležet.

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na 4 pláty. Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat na pečení chlebovou formu. Maso nakrájíme a rozklepeme do podlouhlého tvaru této formy. Maso osolíme. Kachní játra očistíme a omyjeme.

Formu ze všech stran vyložíme slaninou. Dno poklademe vepřovým masem, které potřeme bylinkovou směsí a poklademe játry. Další vrstva bude slanina a maso potřené bylinkami a opět játry. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří vepřové maso potřené bylinkami a pokladené anglickou slaninou.

Skládané vepřové maso pečeme zvolna při 150 °C přibližně 2 hodiny. Pro zvýraznění chuti asi po jedné hodině pečení přelijeme maso 2 lžícemi vývaru a 2 lžícemi koňaku.

Skládané pečené vepřové maso s bylinkami podáváme s opečeným bramborem a nakládanou nebo čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Skládané pečené vepřové maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká