Domácí sirup je jednou z možností, jak zpacovat květy černého bezu.
3 kg | cukr |
3 l | voda |
30 ks | květ černého bezu |
7 g | kyselina citronová |
Čerstvě natrhané květy namočíme do vody a necháme stát 24 hodin. Druhý den je scedíme, do vylouhované šťávy přidáme cukr a mícháme, aby se rozpustil. Nevaříme!
Nakonec přidáme kyselinu citronovou, rozlijeme do vypařených lahví a uzavřeme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.