Houby (sírovec obyčejný) očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme.
V pánvi na rozpáleném másle či sádle osmahneme cibulku dozlatova. Přidáme nakrájené houby a lehce osmahneme. Dusíme doměkka. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, smetanu ke šlehání a kari koření. Kdo má rád ostřejší, může přidat černý mletý pepř. Sírovec v kari omáčce zahustíme hladkou moukou a necháme krátce projít varem.
Sírovec v kari omáčce podáváme s rýží, knedlíkem nebo těstovinami.
je málo známá houba, ale věřte mi lidičky, chuťově je znamenitá, srovnatelná s kuřecím masem. Dělala jsem před pár dny a nemohla jsem si je vynachválit. Houba roste na kmenech stromů a nejchutnější je prý ze švestky. Nedá se zaměnit s žádnou jedovatou, nebo nejedlou houbou. Před obalením, nebo jiným zpracováním, doporučuji povařit v ve vodě se solí, nebo bujónem.