Široké fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kosočtverce. Povaříme je v osolené vodě s trochou cukru a másla bez poklice al dente. To trvá 7 - 10 minut.
Mezitím rozpustíme v pánvi máslo a pokud chceme, opečeme na něm ještě nadrobno nakrájenou anglickou slaninu dokřupava.
Uvařené fazolky slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme je krátce odkapat. Pak je vložíme do pánve, přidáme čerstvý tymián a opatrně promícháme.
Široké fazolové lusky na másle nebo na slanině podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu. Pro vegetariány vynecháme slaninu.
..širší fazolky jsem neviděla několik let, asi málo sleduji sortiment, polepším se, když seženu, uvařím :)
filovap
Využití
Široké fazolky jsou měkkčí a snad lehčeji stravitelné než úzké. Jsou i rychleji uvařené. My je máme rádi s bílou rybou (mořský ďas, treska, halibut, candát a pod.) a novými bramborami. Hodí se ale právě tak k masu, především jehněčímu.