Sicilský tvarohový dort

Italská specialita sýr ricotta tomuto dezertu dodá jemnou a lahodnou chuť. Je však velice drahý!


2.91132x
45 min

Postup přípravy

Tvaroh( lepší je sýr ricotta ) promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do tuhého krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlehaného krému. Piškotový korpus rozřízneme na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy, potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na dvě hodiny, pak ho opatrně vyklopíme na talíř a silně posypeme moučkovým cukrem, povrch zdobíme kandovaným ovocem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sicilský tvarohový dort

Zpět na recept