Sicilský tvarohový dort

Italská specialita sýr ricotta tomuto dezertu dodá jemnou a lahodnou chuť. Je však velice drahý!


2.91132x
45 min

Postup přípravy

Tvaroh( lepší je sýr ricotta ) promícháme s moučkovým cukrem a vanilkou, přidáme rum a společně vyšleháme do tuhého krému. Čokoládu a část kandovaného ovoce nasekáme nadrobno a vmícháme do našlehaného krému. Piškotový korpus rozřízneme na dva pláty a jeden položíme na dno dortové formy, potřeme ho tvarohovou směsí, zarovnáme nožem a přikryjeme druhým plátem piškotu. Dort uložíme do chladu asi na dvě hodiny, pak ho opatrně vyklopíme na talíř a silně posypeme moučkovým cukrem, povrch zdobíme kandovaným ovocem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Sicilský tvarohový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně
K příležitosti
Valentýnské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena