Středomořský salát z pečených paprik a spousty zeleniny. Recept pro 2 osoby.
1 stroužek | česnek |
sůl | |
4 ks | rajče |
1 lžíce | kapary |
4 listy | bazalka |
1 lžíce | ocet balsamico |
5 lžic | olivový olej |
1 lžíce | citronová šťáva |
mletý černý pepř | |
1 ks | paprika červená |
1 ks | paprika žlutá |
4 ks | sušená rajčata |
2-4 ks | ančovička |
1 hrst | čerstvé bylinky |
Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a semínek a slupkou nahoru je dáme pod gril (do trouby), aby se opekly. Pak je dáme do igelitového pytlíku spařit a nakonec z nich stáhneme slupku. Z paprik nakrájíme proužky. Papriky můžou zůstat i se slupkou. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Proužky paprik opečeme na pánvi, aby změkly a necháme je vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Čerstvá rajčata zbavíme měkkých středů se zrníčky. a nakrájíme je na plátky.
Připravíme si zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Chuť a bylinky záleží na nás. Takže sůl a pepř podle naší chuti. Se solí ovšem pozor, protože kapary jsou poměrně slané.
Smícháme papriky, oboje rajčata a kapary. Salát rozdělíme do dvou misek (2 porce) , posypeme plátky česneku, ančovičkami , lístky bazalkou a nakonec jej zalijeme zálivku.
Salát můžeme ihned podávat.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena