Sicilský salát

Středomořský salát z pečených paprik a spousty zeleniny. Recept pro 2 osoby.


3.0130x
30 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
4 ksrajče
1 lžícekapary
4 listybazalka
1 lžíceocet balsamico
5 lžicolivový olej
1 lžícecitronová šťáva
mletý černý pepř
1 kspaprika (červená)
1 kspaprika (žlutá)
4 kssušené rajče
2-4 ksančovička
1 hrstčerstvé bylinky

Postup přípravy

Papriky rozkrojíme na poloviny, zbavíme je jádřinců a semínek a slupkou nahoru je dáme pod gril (do trouby), aby se opekly. Pak je dáme do igelitového pytlíku spařit a nakonec z nich stáhneme slupku. Z paprik nakrájíme proužky. Papriky můžou zůstat i se slupkou. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.



Proužky paprik opečeme na pánvi, aby změkly a necháme je vychladnout. Sušená rajčata nakrájíme na kousky. Čerstvá rajčata zbavíme měkkých středů se zrníčky. a nakrájíme je na plátky.



Připravíme si zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu a nasekané bylinky. Chuť a bylinky záleží na nás. Takže sůl a pepř podle naší chuti. Se solí ovšem pozor, protože kapary jsou poměrně slané.



Smícháme papriky, oboje rajčata a kapary. Salát rozdělíme do dvou misek (2 porce) , posypeme plátky česneku, ančovičkami , lístky bazalkou a nakonec jej zalijeme zálivku.



Salát můžeme ihned podávat.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sicilský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.