Šenkýřčino vábení

Jídlo, kterým si rozhodně neuděláte ostudu a naopak budete jistě pochváleni.


3.2122x
30 min
1×

Ingredience

200 gslanina
3 lžícemáslo
1 kscibule
1 kspórek
200 gžampiony
1 lžícekari koření
300 mlsmetana ke šlehání
0.5 lžičkymletý kmín
600 gvepřová kýta

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a pokrájíme na proužky, slaninu na nudličky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky.

Slaninu vyškvaříme na suché pánvi, přidáme cibuli, maso a prudce opečeme. Do pánve vložíme máslo, žampiony, okořeníme a asi 5 minut společně restujeme. Pak vsypeme pórek, dvě minuty dusíme, zalijeme smetanou, chvíli povaříme a můžeme podávat.

Výbornou přílohou k vábení jsou kořeněné hranolky.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šenkýřčino vábení

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.